EmailFacebookLinkedIn

Sollicitatieproces

Welkom bij RSM en leuk dat je solliciteert!
Het is belangrijk dat jij je als sollicitant vanaf het eerste contactmoment welkom voelt bij RSM. Vanaf het moment van solliciteren, krijg je toegang tot onze Sollicitant Self Service portal waar je alle communicatie kunt terugvinden over jouw sollicitatie. Maar hoe werkt solliciteren bij RSM?

Stap 1: Solliciteren bij RSM

Via onze website kun je solliciteren op een van onze vacatures. Na ontvangst, wordt jouw sollicitatie bevestigd en beoordelen wij jouw sollicitatie. Wij willen graag weten waarom je graag bij RSM wilt werken en eventueel nemen wij binnen twee werkdagen* telefonisch of via de mail contact met jou op om wat extra vragen te stellen over jouw sollicitatie.
*Lukt het ons niet om binnen twee werkdagen te reageren?  Dan bellen of mailen we je alsnog zo snel mogelijk.

Stap 2: Terugkoppeling

Wanneer wij jouw sollicitatie hebben beoordeeld krijg je van ons een terugkoppeling, die bestaat uit drie mogelijkheden:

  1. Top! Je mag op gesprek komen. Je krijgt vanuit onze portal een mail voor het inplannen van een gesprek.
  2. Jammer! Je bent niet door naar de volgende ronde. Via de portal krijg je hier bericht over of nemen wij telefonisch contact met jou op.
  3. Een twijfel; we zullen na het gesprek met jou jouw sollicitatie bespreken met de business en geven jou daar zo snel mogelijk een terugkoppeling over.

Stap 3: Het eerste gesprek

Het eerste gesprek vindt plaats op een van onze kantoren en je wordt ontvangen door een van onze collega’s. Dit eerste gesprek vindt plaats met twee medewerkers. Dit zijn vaak de recruitmentverantwoordelijke of een toekomstige teamgenoot in combinatie met director of partner van de desbetreffende praktijk.

Tijdens dit informele gesprek willen wij jou graag leren kennen. We willen weten wat je motiveert, waarom RSM, maar ook weten of je misschien een gekke hobby hebt. Hierin zoeken we de match met het team, kantoor en onze organisatie.

Na het gesprek nemen wij binnen een week contact op via de sollicitatieportal of telefonisch om je op de hoogte te stellen. We kunnen je eventueel uitnodigen voor een tweede gesprek of een meeloopdag.

Het kan ook zijn dat een of beiden geen match lijkt te voelen en misschien andere verwachtingen had. Mocht dit vanuit onze kant het geval zijn, dan zullen wij jou hier telefonisch van op de hoogte brengen. Daarnaast voorzien wij jou altijd van tips voor een volgende sollicitatie. Het proces wordt afgesloten middels een melding via de portal.

Stap 4: Het tweede gesprek/ meeloopdag

Wanneer je wordt uitgenodigd voor een tweede gesprek, zal dit zijn met twee directe toekomstige collega’s. We vinden het belangrijk dat jullie een goed beeld van elkaar hebben, omdat jullie uiteindelijk veel met elkaar gaan samenwerken. Tijdens dit gesprek gaan we ook dieper in op de inhoud van de desbetreffende functie.

Is iedereen weer positief? Dan krijg je dit telefonisch van ons te horen en gaan wij aan de slag met het opstellen van een aanbieding. Deze aanbieding in de vorm van een arbeidsvoorwaarden memo (AV). 

Stap 5: De aanbieding

We geven je graag ruimte om na te denken over de aanbieding en maken graag tijd voor je vrij om eventuele vragen of onduidelijkheden te beantwoorden.

Zijn we het eens geworden over de aanbieding? Dan geef je akkoord via de portal en wij nemen contact met jou op om het verdere verloop te bespreken.

Via de portal vragen wij om jouw gegevens verder aan te vullen, zodat de documenten in orde gemaakt worden.
Je ontvangt per e-mail en per post jouw contract, pensioenovereenkomst en andere aanvullende zaken, zodat we ruim voor jouw indiensttreding alles in orde hebben gemaakt. Tevens wordt je aangemeld voor onze onboarding app, zodat je op een leuke manier verder door het proces wordt begeleidt.